KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Organizacja zajęć lekcyjnych obowiązujących od 17 maja 2021r.

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Brzezinach informuje, że zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki od dnia 17 maja 2021 r. do dnia  28 maja 2021 r. uczniowie klas IV – VIII przechodzą na naukę w systemie hybrydowym.

Oddział przedszkolny i klasy I – III kontynuują naukę stacjonarną.

Wszystkie zajęcia lekcyjne prowadzone w trybie stacjonarnym czy zdalnym realizowane są zgodnie z obowiązującym tygodniowym planem nauczania.

W dniach 25, 26, 27 maja 2021 r. w szkole odbędzie się egzamin ósmoklasisty.

Dla klas I – VII są to dni wolne od zajęć dydaktycznych.

Harmonogram nauczania hybrydowego został zamieszczony w dzienniku elektronicznym Librus.

Wszystkie zajęcia odbywają się w warunkach reżimu sanitarnego.