KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

2 kwietnia przypada Światowy Dzień Autyzmu.

2 kwietnia przypada Światowy Dzień Autyzmu. Włączmy się w jego obchody, dając tym wyraz naszego zrozumienia i akceptacji dla ludzi, którzy maja autyzm oraz dla ich rodzin.Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) szacuje, że 1 na 100 dzieci ma autyzm. To znaczy, że w Polsce jest ok 400 tys. z dzieci z autyzmem. Tyle ile ludzi w sporym mieście wielkości Szczecina.Autyzm zmienia życie nie tylko danego dziecka, lecz całej jego rodziny, dlatego autyzm dotyczy milionów ludzi w naszym kraju.
A czy ty znasz kogoś kto ma autyzm?Bądźcie z nami, pokażcie swoją akceptacje i zrozumienie dla nietypowych zachowań, specyficznego sposobu postrzegania świata oraz komunikowania się z innymi.Autyzm - wiem - rozumiem.