Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Nasza szkoła na podium finału wojewódzkiego!

Szkoła Podstawowa nr  1 w Brzezinach wzięła udział w IX Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „Jem smacznie zdrowo i kolorowo”, który był organizowany przez Wojewódzką Stację Sanitarno -Epidemiologiczną w Łodzi pod hasłem „POLSKIE WARZYWA DAJĄ MOC”.

 Konkurs odbywał się na 2 etapach – szkolnym i wojewódzkim.

Na poziomie szkolnym wytypowano 3 dwuosobowe drużyny, których zadaniem było przygotowanie dwudaniowego posiłku obiadowego. Prace konkursowe zawierające zdjęcie potrawy oraz ulotkę informacyjną ze składem i sposobem przygotowania potraw, ich kalorycznością oraz krótkim opisem uzasadnienia wyboru dania składane były do 15 listopada 2019 r. do organizatora konkursu.

Na początku stycznia szkoła otrzymała informację, że jeden z zespołów  zakwalifikował się do etapu wojewódzkiego.  Jak się okazało była bardzo duża konkurencja, gdyż do konkursu przystąpiło 86 zespołów z 47 szkół z 20 powiatów województwa łódzkiego. Nasi uczniowie znaleźli się w gronie 7 zespołów finałowych.

7 lutego 2020 r. w siedzibie Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi odbył się finał. Drużyna,  w skład  której wchodzili:  Bartłomiej Nawrocki, Michał Pawłowicz oraz Karol Dejda (jako członek honorowy) pod opieką Żanety Wojtyry stoczyła zaciekłą walkę z czasem, nerwami i konkurencją z innych szkół województwa. Efektem czego powstało przepyszne, zdrowe i pięknie zaprezentowane danie obiadowe:

- Krem ze szpinaku i zielonego groszku

- Kotlety z brokuła podane na purée ziemniaczanym z karmelizowanymi marchewkami, stekiem z kalafiora i chipsami z selera.

Młodzi kucharze musieli samodzielnie od początku przygotować powyższe danie, a mieli na to jedynie 2 godziny zegarowe (wraz z posprzątaniem stanowiska pracy). Komisja konkursowa oceniała walory smakowe, zgodność z recepturą, wartości odżywcze, higienę pracy i estetykę podania.

Wielogodzinne przygotowania w domu i szkole przyniosły zamierzony efekt  – szkoła zdobyła III miejsce w województwie łódzkim!

Jedynka  jest pierwszą szkołą z terenu Brzezin, która nie tylko dostała się do finałów, ale od razu zajęła miejsce na podium!

Serdeczne podziękowania dla Rodziców, którzy cały czas z ogromnym zaangażowaniem wspierali chłopców w ich drodze do zwycięstwa.