KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podsumowanie projektu matematycznego „Matematyka na szóstkę”

Podsumowanie projektu matematycznego „Matematyka na szóstkę” .

 

Zakończyliśmy realizację projektu „Matematyka na szóstkę”  sfinansowanego przez mFundację.

Przypomnijmy …

W grudniu 2019 r. do mFundacji wpłynęło ponad 80 wniosków z całej Polski o dotację na realizację nowatorskich działań matematycznych. Spośród wszystkich pomysłów zarząd mFundacji wybrał  17 najlepszych projektów edukacyjnych w skali ogólnopolskiej, wśród których  był projekt opracowany przez nasze nauczycielki matematyki – Wioletę Szubert – Siekierkę i Annę Grochal – Środę.

Projekt ten rozpoczął się w styczniu 2020r i zakładał między innymi realizację 40 godzin zajęć pozalekcyjnych dla uczniów klas IV i VIII. Niestety w marcu 2020 r zajęcia zostały zawieszone z powodu zagrożenia epidemicznego. Realizacja projektu została wznowiona we wrześniu 2020r dla uczniów klas V i VIII. W zajęciach uczestniczyły dzieci wykazujące zainteresowania matematyczne oraz wyróżniające się kreatywnością i logicznym myśleniem. Od 24 października 2020 r  z powodu drugiej fali epidemii zajęcia przyjęły formę zdalną.

Posumowaniem projektu miał być  Międzyszkolny Konkurs Matematyczny  dla uczniów kl. V i VIII z powiatu brzezińskiego i miasta Koluszki. Niestety z powodu zagrożenia epidemicznego Covid – 19 konkurs przyjął formę wewnątrzszkolnego konkursu dla uczniów  Szkoły Podstawowej nr 1 w Brzezinach. 14 grudnia 2020r uczestnicy kółka matematycznego oraz pozostali chętni uczniowie szkoły przystąpili do I etapu Konkursu.  Do II etapu – FINAŁU – Szkolnego Konkursu Matematycznego zakwalifikowano po pięciu uczniów z najlepszym wynikiem z klas piątych i ósmych. 

Finał Szkolnego Konkursu Matematycznego odbył się 15 grudnia . Uczniowie  rozwiązywali zadania otwarte wymagające sprawności rachunkowej oraz logicznego myślenia. Wszyscy pracowali wytrwale, z wielkim zaangażowaniem i ambicją podeszli do zadań.. Zwycięzcami konkursu zostali:

 

 

          Klasy V

I miejsce  -  Oliwier Łapka  - kl. Va

II miejsce – Hubert Jędrzejczak – kl. Va

III miejsce – Michał Svita kl. Va

Wyróżnienia: Klaudia Walerych – kl Va  i  Paweł Gorzkiewicz - kl Vb

         Klasy VIII

I miejsce – Bartosz Walerych  - kl. VIIIc

II miejsce -  Patrycja Klimkiewicz - VIIIc

III miejsce - Jakub Pietrzak – kl. VIIIc

Wyróżnienia : Nikodem Koziróg – VIIIc  i Wiktor Nowacki – kl. VIIIa 

 

Dyplomy uznania raz nagrody rzeczowe wszystkim uczestnikom II etapu Szkolnego Konkursu Matematycznego wręczył dyrektor Szkoły Podstawowej nr 1 w Brzezinach  Zbigniew Zieliński. Po zmaganiach z zadaniami konkursowymi na  dzieci czekał słodki poczęstunek.

Fundatorem dyplomów i nagród była Fundacja mBanku.