KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rozpoczęcie roku szkolnego 2020/2021

Rozpoczęcie roku szkolnego 2020/2021

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie !

1 września 2020 r. rozpoczęcie roku szkolnego nie będzie miało tradycyjnej formy, planowana inauguracja odbędzie się na terenie kompleksu boisk sportowych Orlik według grafiku:

8:30 – grupa przedszkolna i klasy I

9:30 – klasy II i III

10:30 – klasy IV – VI

11:30 – VII – VIII

Uczniów oddziałów przedszkolnych i klas I zapraszamy z jednym opiekunem, przy zachowaniu dystansu społecznego i zasad higieny.

 W razie niesprzyjającej pogody inauguracja odbędzie się w formie spotkań z wychowawcami:

Grupa przedszkolna  - hol przed salą gimnastyczną

Klasa I a i b – sala gimnastyczna

Klasa II a – sala 21

Klasa II b – sala 20

Klasa II c – sala nr 2

Klasa III a – sala nr 16

Klasa III b – sala nr 17

Klasa IV a  - sala nr 10

Klasa IV b – sala nr 8

Klasa IV c – sala nr 2

Klasa V a – sala nr 6

Klasa V b – sala nr 22

Klasa VI a – sala nr 9

Klasa VI b – sala nr 14

Klasa VII a  - sala nr 9

Klasa VII b – sala nr 4

Klasa VII c – sala nr 3

Klasa VII d – sala nr 12

Klasa VIII a – sala nr 11

Klasa VIII b – sala nr 22

Klasa VIII c – sala nr 7

Maseczki obowiązują na szkolnych korytarzach i w szatni, nie ma obowiązku zakładania maseczki w salach lekcyjnych.

Uczniowie gromadzą się na boisku Orlik o wyznaczonej godzinie, następnie wychowawcy klas II - VIII kierują uczniów ( bez osób dorosłych ) do wyznaczonej sali.

                                                                                                          Z poważaniem

                                                                                                      Zbigniew Zieliński