KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wyjątkowa inauguracja roku szkolnego 2020/2021 w Jedynce

We wtorek 1 września w Szkole Podstawowej nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Brzezinach zainaugurowano rok szkolny 2020/2021. Tym razem uroczystość, przez wzgląd na sytuację pandemii miała bardzo kameralny i skromny charakter. Dyrektor Zbigniew Zieliński zaplanował to wydarzenie rotacyjnie, głównie jako spotkania z wychowawcami klas. O godzinie 8 :30 swoją przygodę z Jedynką rozpoczęli uczniowie grupy przedszkolnej i klas I. Poprzedzone ono zostało spotkaniem z dyrektorem, który wprowadził nowych członków społeczności szkolnej w zasady organizacji pracy i nauki, nie zapominając oczywiście o życzeniach wielu sukcesów, rozwijania pasji i zainteresowań, Rodziców zapewnił natomiast o otwartości i gotowości szkoły do współpracy. W roku szkolnym 2020/2021 grupą przedszkolną opiekować się  będzie pani Małgorzata Ferdzyn, wychowawczynią klasy I a została pani Maria Kołada, natomiast I b pani Irena Lechańska. O godzinie 9 :30 z wychowawcami klas spotkali się uczniowie klas II i III, o 10:30 klas IV – VI, a o 11:30 klas VII i VIII. Inauguracja w salach lekcyjnych odbyła się oczywiście w warunkach reżimu i bezpieczeństwa sanitarnego. Podczas spotkań wychowawcy zapoznali uczniów z procedurami obowiązującymi w okresie pandemii, przekazali plany zajęć edukacyjnych, poinformowali o podręcznikach i zasadach organizacji pracy i nauki. W czasie spotkań z wychowawcami,  z oczekującymi przed szkołą Rodzicami rozmawiał dyrektor Zbigniew Zieliński, odpowiadając na wszystkie pytania, wyjaśniając wątpliwości związane z wymogami i odgórnymi wytycznymi dotyczącymi nowego roku szkolnego 2020/2021.

W nowym roku szkolnym w Szkole Podstawowej nr 1 im. będzie jeden oddział przedszkolny, 7 oddziałów edukacji wczesnoszkolnej oraz 14 oddziałów klas IV – VIII. Wychowawczyniami, które zaopiekują się klasami czwartymi, wkraczającymi na wyższy poziom edukacyjny zostały: klasa IV a pani Monika Łukasik, IV b pani Wioleta Szubert – Siekierka, klasa IV c pani Magdalena Chodzyńska. Do grona Rady Pedagogicznej dołączyli także nowi nauczyciele: polonistka pani Monika Szewczyk, nauczycielka matematyki pani Dominika Skwarka oraz nauczyciel wychowania fizycznego pan Rafał Rybicki. Pierwsze spotkania uczniów z wychowawcami nie mogły oczywiście nie nawiązywać do 81 rocznicy wybuchu II wojny światowej oraz historii Brzezin i przypomnienia wieloletniego kierownika szkoly Władysława Janusza. W nowym roku szkolnym życzymy uczniom oraz nauczycielom wielu sukcesów, cierpliwości, wzajemnego szacunku i zrozumienia, a przede wszystkim zdrowia.